lauantai 13. maaliskuuta 2021

Laiska somettaja

Hupsan! Täällä olen, vaikka aikaa on vierähtänyt hävettävän paljon. Tämä bloggaaminen mukamas vie aikaa käsitöiltä ja lukemiselta =D Instagramia saan päivitettyä hieman useammin, mutta yritän ryhdistäytyä tämänkin kanssa. 

En viitsi kaikkea puolen vuoden aikana tehtyä tähän läjäyttää, vaan valitsen parhaat palat.Tällä villapesupinnat -ohjeella olin aiemminkin tehnyt huivin. Nyt sain käytettyä vuoden 2018 joululankakalenterin loput pikkukerät. Värit eivät ole minun lemppareita, joten tämä meni lahjaksi. Tällä ohjeella on kiva tehdä!


Halusin kylpytakin ja kaupasta löytyvät tuntuivat kaikki ahdistavan paksuilta. Olen vilukissa, joka ahdistuu kuumuudesta =D Selailin kotoa löytyviä käsityölehtiä ja Suuri Käsityö 11-12/2016 lehdestä löytyi kiva kaava. Vohvelikangas on Eurokankaasta. Sitä ei aivan riittänyt hupun toiseen puoleen, joten pengoin kaapista trikoota. En muista mistä kyseinen trikoo on hommattu. Edelleenkin päästäni puuttuu se avaruudellisen hahmottamisen lohko ja meinasi olla tuskaa hupun ja taskujen kanssa. Ärsytti koko tuotos, mutta kyllä tämä nyt jo on ihan kiva!


Menin syksyllä kansalaisopiston neulekurssille. Se on ihana piristys korona-arkeen ja maanantai-iltoihin. Olen oppinut siellä paljon, kuten varpaasta aloitettavat sukat ja tiimalasikantapää. Perinteisesti toinen sukka on valmis, toinen ehkä joskus. Harjoittelin myös konttineuletta ja tällä tekniikalla teen pipoa, joka on noin puolessa välissä. Aina pitää olla keskeneräisiä, eikös vaan? Jotain sain sentään valmiiksi, sarvineuleella tehdyt lapaset. Innostuin siitä niin, että neuloin kahdet.


Kurssi jatkuu kevälläkin, vaikka viime kuu oli tietysti taukoa koronan takia. Nyt teen villatakkia Viron kesä -ohjeella. Ajattelin, että en jaksa kirjoneuletta ja paksulla langalla tehtyä paitaa... Ei siis islantilaista neuletta minulle. Mutta kappas vaan, tilasin kirjan Islantilaisia neuleita ja mietin, että milloin alkaisin metsästää lankoja.

Veljenpojalle ompelin joululahjaksi hupparin. Kaava on myös Suuri Käsityö -lehdestä 11-12/2016. Pääkallokangas on FabriKingiltä. Ihanan pehmeää!

Pitkään oli aikomus myös kokeilla makramee-korvisten tekoa. Joulun aikaan sain tehdyksi, kun halusin pistää tällaiset pakettiin. Viimeiseksi vielä melko hiljattain valmistunut tuubihuivi. Ohje on Susanna Winterin Lavender Lullaby. Langan ostin aikoinaan Talvineulefestareilta ja se on Ruskanlehden tweed. Oi kun pääsisikin festareille ja lankafestareille!- Riikka

Ei kommentteja: