torstai 28. joulukuuta 2017

Joululahjapostaus

Tänä(kin) vuonna vannoin, että teen lahjat niin ajoissa, ettei mene paniikin puolelle. Ja pah. Aatonaattona viimeistelin viimeisen lahjan, mutta ehtipä pakettiin sentään. Uusi yritys jälleen ensi jouluna!

Nämä veljen pakettiin menneet sukat olivat ne viimeiseksi valmistuneet. Veli sai muutakin, mutta nämä olivat himppua vaille valmiit, niin olisi ollut tylsää, jos eivät olisi valmistuneet jouluksi.


Lankana käytin ohjeen mukaisesti Novitan Nallea, mutta väreiksi valitsin erilaiset kuin ohjeessa. Ohjeen on suunnitellut Susanna Mertsalmi ja ohjeen löysin Novitan sivuilta Novita knits.

Veli sai myös toivomansa heijastimen.


Toiveena oli yksinkertainen heijastin, joten tuo keskimmäinen päätyi veljen pakettiin.

Tein syksyllä lusikkakorukurssilla koruja myös kolikoista. Isä oli säästänyt minulle syntymävuoteni markat, joten niistä tein korvikset itselleni. Kotoa löytyi pennejä, joten pennikorvikset sai eräs ystäväni sekä äitini.





Välillä on vaikea miettiä mitä en jo olisi ystävilleni tehnyt. Betonikoru oli sellainen ja niitä on mukava tehdä, joten niinpä eräs ystäväni sai kaulakorun. Niitä tekee samalla useamman, joten tämä alempi jäi varastoihin.



Sitten ompelutuotoksiin. Äiti toivoi itselleen lämmintä hametta, joten ompelin pitkän hameen merinovillasta. Kangas on Käpysen ja nimeltään Solmu. Kuosin on suunnitellut Outi Santaniemi. Tästä tuli jotenkin niin ihana, että voisin tahtoa samanlaisen itselleni.


Kangasta jäi, joten tein siitä isälle ranteenlämmittimet ja miehelle kaulurin.



Hameen kaava on jälleen alaosa Suuri Käsityö 5-6/2015 maksimekkokaavasta. Kaulurin tein kaupan vanhan kaulurin pohjalta.

Isäkin oli toivonut heijastinta. Hän sai tällaisen.



Veljenpojalle ompelin yöpuvun.




Enpä hoksannut, että poika on jo niin iso, että metri kangasta ei ihan niin vain riitäkään. Siksi pöksyissä piti laittaa kangas ylösalaisin. Onneksi kuvio on sellainen, että ei kauheasti haittaa. Kangas on PaaPii Desingnin trikoota. Kuosin nimi on Rukinlapa ja kuosin on suunnitellut Anniina Isokangas. Kaavana käytin Jujunan lasten kerrastokaavaa.


Ystävän tytölle tein myös yövaatteen, yömekon. En löytänyt varastoistani yömekon kaavaa, joten otin valmiiksi piirretyn paitakaavan ja pidensin sitä. Kaava oli Ottobresta, mutta en ole kirjannut kaavaan lehden numeroa, joten en saa sitä tähän nyt laitettua.


Ystävä tykkää leikkiä nukeilla, joten tein nukellekin mekon samasta kankaasta. Tähän löysin kaavan Kangaskorjaamolla -blogista.


Sellainen tonttupaja tänä vuonna. Lähipäivinä yritän tehdä postauksen tämän vuoden käsitöistä, joten pysykäähän kuulolla =) Nyt menen peiton alle tutisemaan flunssaani.

- Riikka

6 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Aivan ihanat sukat ja kauniita koruja! :) Kivoja lahjuksia. Ja paranemisia sinne! Meillä mies on niiskuttanut koko joulun ja nyt itellä on sillä hilkulla, että alkaako lenssu vaiko eikö.

Korukoukussa kirjoitti...

Kiitos =) Paranemisia sinnekin! Toivottavasti et itse tule kipeäksi =)

Marika kirjoitti...

Ihania lahjoja! Erityisesti tykkään noista kolikkokorviksista. ♥ Voi kurjuus, ootko sinäkin kipeänä! Toivottavasti paranet pian. ♥ ♥ ♥

Johanna kirjoitti...

Kiva idea tehdä lapselle ja nukelle samanlaisesta kankaasta (yö)mekot. Samalla saa hyödynnetttyä viimeisetkin tilkut käyttöön. Kolikkokorvikset olivat tosi kauniit, miten niistä voikaan saada noin kiiltävät. Minun kolikkoni, joita olen säästänyt, ovat paljon harmaampia.

Korukoukussa kirjoitti...

Kiitos Marika <3 Nyt alkaa jo flussa helpottamaan!

Korukoukussa kirjoitti...

Kiitos =) Lusikkakorukurssilla oli sellainen vekotus, johon valmiit työt laitettiin lopuksi. Se sai korut hohtamaan. Minun kolikot ja lusikat oli myös todella harmaita ennen tuota kiillotusta.