tiistai 21. kesäkuuta 2016

Turkoosia värihaasteeseen

Keväällä Marika kirjoitti blogissaan Marikan koruilut helmistä, joita ei raaski käyttää. Marikalla niitä on kivihelmet ja postauksen luettuani tajusin, että näinhän se on minullakin. Suurimman osan kivihelmistä olen saanut ystävältäni, jonka mies on ostanut helmet työmatkoiltaan Kiinasta. Sen lisäksi, että helmet ovat kauniita, on niillä tavallaan myös tunnearvoa. Helmiä ei uskalla käyttää, jos joskus vaikka tulisi vielä parempi idea mieleen. Marikan postauksen luettuani tajusin, että onhan se vähän hassua pyöritellä ihania helmiä laatikossa sen sijaan, että niistä tekisi jotain upeaa.

Marikan postaus oli niin merkittävä, että näin asiasta unta! Unesta on jo aikaa, mutta unessa tein kivihelmistä kaulakorun käyttämällä värillistä koruvaijeria. Pidän niin paljon hopeasta, että olen jumittunut siihen vähän liikaakin. Unen koru oli niin kaunis, että piti tilata sitä värillistä koruvaijeria. Turkoosit kivihelmet ovat viettäneet korulaatikossa aikaa pisimpään, joten ensimmäisenä päädyin tekemään turkoosin kaulakorun. (Tilasin samalla koruvaijeria useammassa värissä, joita näitä tulee varmasti enemmänkin). Samalla koru sopii hyvin HommaHuone -blogin kesäkuun värihaasteeseen.

Väri, johon ensimmäiseksi mielessäni yhdistän turkoosin, on valkoinen. Niinpä kivihelmien joukkoon pääsi valkoisia huurrettuja helmiä. Yhdistelmästä tulee mieleen ihana pakkaspäivä tai auringon valossa hehkuva Kreikka.


Turkoosia lukkoa ei löytynyt valikoimista, joten piti tyytyä hopeiseen. Korua voi pitää pitkänä tai kieputtaa kaksi kertaa kaulan ympäri.


Korupakista löytyi turkooseja sulkia, joten tein lisäksi sulkakorvikset.


- Riikka

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Ihanat, turkoosit korut! ♥ Valkoinen sopii tosiaan kivasti ja tekee huurteisen vaikutelman. ^^

Nyt oon kyllä otettu, oon oikein uniin päässyt kummittelemaan. :D

Sanne-Maija Morelius kirjoitti...

Kyllä turkoosi on vain kaunis väri! Myös koruissa.

Korukoukussa kirjoitti...

Kiitos ♥

Korukoukussa kirjoitti...

Totta =)