torstai 22. marraskuuta 2018

Juhlapaita ja yöasu

Jipii, olen lomalla! Huomenna lähden käymään Oulussa, jossa näen Oulussa ja Kemissä asuvia ystäviäni. Viime hotellireissulla kesällä palelin, mikä saattoi tosin johtua siitä, että olin tottunut hellelämpötilaan kotona ja hotellissa on ilmastointi. Joka tapauksessa ajattelin, että tällä kertaa en palele ja ompelin itselleni uuden yöasun. Lämpöisintä tässä on housut, koska pitkät hihat ovat nukkuessa vähän ahdistavat.


Housun kankaan ostin viime vuonna Tampereen Kädentaitojen messuilta. Kangas on Verson Puodin joustocollegea. Kuosin nimeä en enää muista. Pitäisi ottaa tavaksi kirjata kuosi heti ylös, koska ei sitä useinkaan enää ompeluvaiheessa muista. Kaavana käytin tuttua sivusaumattomien legginsien kaavaa (Ottobre 5/2016). Muokkasin kaavaa siten, että tein pöksyistä capri-mittaiset ja laitoin lahkeensuuhun resorin samasta kankaasta, jota käytin paidassa. Näin kokonaisuudesta tulee yhtenäinen, vaikka settiin on käytetty neljää kangasta. Eli ei suinkaan johtunut siitä, että kangasta oli liian vähän.

Paidan kankaat on Ommelliselta. Paidan takana on pala Giraffe -joustocollegea. Paidan kaavana käytin Kangaskapinan Aaltoa. Muokkasin kaavaa niin, että hieman pidensin helmaa enkä tehnyt helmaa niin pyöreänä. Todella kiva kaava tämäkin!


Lauantaina pikkujouluillaan ystävän kanssa Oulussa. Tänä vuonna olen suorastaan hurja, kun minulla on kahdet pikkujoulut ja vieläpä peräkkäisinä lauantaina. Niihin seuraaviin ajattelin laittaa tämän paidan:


Mitäs tuumaatte, onko kelpo paita pikkujouluihin? Tämäkin paita on tehty Kangaskapinan Aalto-kaavalla. Kangas on Vimma Companyn ja kuosi varmastikin heidän suosituin kuosinsa, Letti. Kuosin on suunnitellut Maija Louekari. Ihmettelin pitkään mitä ihmiset tässä kuosissa näkivät, mutta kun näin tämän kultaisen version, ihastuin itsekin.


Mukavaa loppuviikkoa!

- Riikka

Ei kommentteja: