maanantai 29. tammikuuta 2018

Kaksi paitaa yhdellä iskulla

Kaavan piirtäminen ja kankaan leikkaaminen on ompelussa se tylsin vaihe. Niinpä päätin tehdä sitä tylsyyttä kerralla vähän enemmän. Piirsin PuuhakasPajan Elina kaavan ja leikkasin kappaleet PaaPii Desingin Sammalpolusta ja Tyyne-Esterin Marokosta.

Sammalpolku on trikoota ja kuosin on suunnitellut Anniina Isokangas.


Kenkänä minulla on tyylikkäästi monot! Olin hiihtänyt viimeksi peruskoulussa. Muutaman vuoden on jo tehnyt mieli kokeilla hiihtämistä ja nyt kun on tullut kunnolla lunta, sain aikaiseksi ostaa sukset. Viikonloppuna olin käymässä vanhempieni luona ja siellä oli mukava harjoitella hiihtämistä ilman pelkoa laturaivoajista. Vähän nimittäin jännittää, että oksennan kaiken asiakaspalvelussa kymmenen vuoden aikana niellyn sen laturaivoajan niskaan... Hiihtäminen oli kivaa. Nyt vain pitää uskaltautua laduille täällä kaupungissa.Ihanat Kettunen -leggarit tilasin Ehtavaatteilta.

Tyyne-Esterin Marokko on luomujoustocollegea ja kuosin on suunnitellut Jenni Mäensivu. Tämän kanssa kävi harmillisesti niin, että kangasta oli liian vähän. Etukappaleeseen riitti hienosti.


Mutta takakappaletta en enää saanut tehtyä yhtenä kappaleena, vaan piti tehdä leikkaus keskelle. Ja kaiken lisäksi kääntää toisessa puolessa kuosi ylösalaisin. Mutta eihän sitä kukaan huomaa - eihän?


Kangasta ei riittänyt myöskään hihansuihin tai helmaan, joten päädyin tekemään ne ruskeasta trikoosta. Valkoinen tai okra olisi toki ollut kiva, mutta yhäkään kangasvarastostani ei tahdo löytyä yksivärisiä kankaita.


Mukavaa viikkoa ja alkavaa helmikuuta!

- Riikka

Ei kommentteja: