sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Värihaaste - sininen

Olin jo jonkin aikaa kaipaillut haastetta, joka antaisi uusia ajatuksia käsityöharrastukseen. Olin törmännyt vain haasteisiin, jotka tuntuivat rasitteilta (ainakin tällaiselle suorittajalle). Kaikissa löytämissäni oli haasteet rajattu lankoihin tai kankaisiin ja materiaalin määrällekin oli saneltu. Alkukuusta ilahduinkin, kun huomasin blogin HommaHuone värihaasteen. Tähän haasteeseen saa osallistua millä käsityöllä tahansa, joten olin myyty. Lisäksi mielestäni värit ovat tärkeitä, sillä ne tuovat energiaa elämään.

Yritän osallistua joka kuukausi, koska haluan opetella käyttämään muitakin värejä, kuin niitä omia lemppareita (syksyn sävyt, erityisesti niistä vihreä, ruskea, violetti ja punainen). Tietysti omat lempivärit sopivat itselle parhaiten, mutta ei tee pahaa tutustua muihinkaan väreihin - voihan niitä käyttää asusteina tai alaosana. Osallistun joko täällä pääblogin tai sitten alablogin puolella riippuen siitä minkä käsityön teen.

Haaste alkoi aika... haastavasti. Sininen! Auts. Inhokkivärini. Aloin pohtimaan asiaa tarkemmin. Inhoanko todella sinistä, eihän se niin voi olla. Makuuhuoneemme on sisustettu sinisen sävyillä, koska mielestäni sininen rauhoittaa. Ja mikä on kauniimpaa, kuin talven sininen hetki? Tai ajatus Fazerin sinisestä käärepaperista. Heti alkaa tehdä mieli suklaata. En siis inhoa sinistä väriä, vain mielikuvaa itsestäni siniset vaatteet päällä. Tosin tähänkin on tullut muutosta kahtena edellisenä kesänä kun ostin ja ompelin itselleni sinistä vaatetta. Tämä on joku kesään liittyvä häiriötila, sillä en ole näitä sinisiä vaatteita käyttänyt kuin kesällä viimeksi.

Sattuneesta syystä valtavasta kangasvarastostani ei löytynyt sinistä väriä. Eikä jättimäisestä lankavarastostani pilkottanut sinistä. Viisi työkalupakkia pursuavat liitoksistaan, mutta onnistuin kaivamaan niistä vain muutaman sinisen helmen. Sain anopilta joululahjaksi kirjan Tee itse kaunista kotiin. Siinä oli idea puuhelmien maalaamisesta. Olin aiemmin maalannut sinisen rintakorun, joten sinistä maalia löytyi kaapista. Päätin siis aloittaa haastevuoden tekemällä kaulakorun.


Puuhelmet ennen maalausta näyttivät tältä.


Pujotin helmet grillitikkuun ja maalasin pohjan siniseksi. Annoin kuivua päivän ja tein puoleen helmistä pumpulipuikolla mustan täplän ja puoleen valkoisen täplän. Annoin taas kuivua päivän ja maalasin korupiikin päällä vielä mustat ja valkoiset pisteet.


Pujotin seuraksi sinisen sävyisiä pieniä puuhelmiä.Aika kaunishan siitä tuli. Mutta arvatkaa jääkö omaan varastoon? ;)

- Riikka

4 kommenttia:

 1. Ihana sininen koru ja kivasti maalatut puuhelmet!
  Itse aloitin värihaasteen tuunaten, mutta vilahtipa postauksessani sininen korukin:)

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän kauniit helmet teit! Minulta puuttuu korut, en vain saa aikaiseksi. Niillä kuitenkin saisi huivien tavalla hieman väriä ja eloa pukeutumiseen. Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne-Maija! Koruja on kieltämättä kiva tehdä asuihin sopiviksi... Ja nyt kun olen innostunut myös ompelusta, niin vaatteita koruihin sopiviksi. Nurkat loppuu kesken :-D

   Poista

Kommenttisi piristää päiväämme!