sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Työkaverin korutarvikkeilla tehtyä - osa 4

Moi Hanna!

Olen itse ilahtunut useammasta blogista, josta on löytynyt ohje korun tai virkkauksen tekemiseen. Mietin, että voisinpa itsekin tehdä ohjeen, mutta en osaa mitään niin ihmeellistä, että siitä ohjeesta olisi kenellekään hyötyä. Sitten ajattelin, että enpä minä näitä juttuja koruilun alkutaipaleella osannut, joten laitan nyt kuitenkin tähän tekovaiheita.

Tähän koruun tuli pyöreitä helmiä ja sydänhelmiä. Niiden yhdistämiseen tarvittiin koruvaijeria, koruvaijerin suojia, päällyshelmiä ja kiinnityshelmiä.

 
Ensin vaijeri pujotetaan koruvaijerin suojaan ja sitten vaijeriin laitetaan halutut helmet.Kun helmiä on vaijerissa haluttu määrä, kiristetään vaijeri ja puristetaan kiinni kiinnityshelmellä. Tässä korussa käytin näitä työvälineitä:Eli lattapihtejä, kärkipihtejä ja sivuleikkureita. Tässä kärkipihdeillä puristettu kiinnityshelmi:Kiinnityshelmen päälle laitoin kärkipihdeillä päällyshelmen. Näin lopputulos on nätimpi. Tässä kohti vaadittiin vähän hermoja ;)Seuraavaksi katkaisin ketjusta sivuleikkureilla haluamani pituisen pätkän. Päihin kiinnitin lattapihtien ja kärkipihtien avulla lukon ja renkaan. Sen jälkeen kiinnitin yllä olevan kuvan osat ketjuun lattapihtien ja kärkipihtien avulla. Tässä lopputulos:T. Riikka

PS: Olisi kiva tietää, jos tästä sepustuksesta oli jollekin hyötyä =)

2 kommenttia:

  1. Minulle tuo oli ainakin ihan uutta, joten kiitos ohjeesta. Koru on tosi hieno.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, kiitos palautteesta! T. Riikka

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää päiväämme!